fb
080 1331

Splošni okulistični pregled

Redni okulistični pregledi so ključnega pomena za ohranjanje jasnega vida, med drugim pa so pomemben pokazatelj splošnega zdravja. Ob vsakem okulističnem pregledu bo specialist preveril vaše očesno stanje, na podlagi katerega bo lahko naletel na pokazatelje drugih zdravstvenih stanj. V Optiki Aleksandra opravljamo natančne meritve dioptrije ter vam v skladu z njimi svetujemo kako ukrepati in ohranjati zdravo očesno stanje.

 

Na pregled vzemite s seboj dioptrijska očala, v kolikor jih že imate, kakor tudi imena zdravil za oči, če jih jemljete ter podatke o kontaktnih lečah v primeru, da jih nosite. Okulistični pregled je glede na naravo stanja vaših oči lahko zgolj rutinski ali pa posebej poglobljen, v kolikor imate težave z vidom. V obzir je potrebno vzeti posebne zahteve vaših oči, ki sovpadajo z vašim delom in prostim časom. Za kar najbolj natančne rezultate pregleda vida boste povprašani tudi po vašem splošnem zdravstvenem stanju, zdravju vaše družine ter o možnih očesnih boleznih med sorodniki.

 

Okulistični pregled zajema preverjanje vaše stare dioptrije oziroma določitev trenutne dioptrije, ki jo nato primerjamo z rezultati, dobljenimi s pregledom pri optometristu.

 

Med obravnavo pregledamo zunanji in notranji del vašega očesa, preverimo stanje očesnih mišic in njihovo sposobnost nadziranja premikanja očesa. Pomembno je tudi preveriti očesni pritisk, saj je njegovo povečanje mnogokrat indikator za pojav glavkoma.

 

Ob koncu očesnega pregleda se bo optometrist ali okulist z vami pogovoril o rezultatih in očesnem stanju ter vam svetoval o morebitnih pripomočkih za korekcijo vida in kako ukrepati ob možnih očesnih napakah, če so te bile diagnosticirane. 

Copyright © 2014 - 2019, Optika Aleksandra, vse pravice pridržane

Splošni okulistični pregled
4.3 (85%) 4 votes