fb
080 1331

Okulistični pregled za kontaktne leče

Če se za kontaktne leče odločate prvič, je pred nošenjem le – teh potrebno opraviti pregled vida posebej za kontaktne leče ter se o njihovi uporabi posvetovati s specialistom.

 

Okulistični pregled za kontaktne leče v Optiki Aleksandra traja predvidoma 20 do 30 minut, podroben pregled ostrine vida pa zajema tudi obrazložitev vzdrževanja, vstavljanja in izstavljanja kontaktnih leč iz očesa.

 

Prvi del pregleda je enak pregledu za korekcijska očala, ki vključuje natančno meritev dioptrije, pregled očesnega ozadja in meritev očesnega pritiska z brezkontaktnim tonometrom. Opravljene meritve so podlaga za predpis točne dioptrije za kontaktne leče.

 

Po opravljenem pregledu se posvetujete o uporabi kontaktnih leč, specialist pa glede na opravljene meritve presodi ali ste primeren kandidat za predpis kontaktnih leč. Optometrist z očesnim mikroskopom pregleda oči, izmeri bazno krivino očesa in določi ustrezno dioptrijo za kontaktne leče, nato vam predpiše najprimernejši testni par, seznanjeni pa ste tudi s pravilnim rokovanjem in uporabo kontaktnih leč.

 

Ob prvi uporabi kontaktnih leč jih je treba najprej testirati, pri čemer je pomembno udobje med nošenjem. Po nekajdnevnem poskusnem nošenju sledi kontrolni pregled za kontaktne leče z lečami v očeh. V primeru pojavljanja kakršnihkoli težav ali dražljajev v očesu med nošenjem kontaktnih leč, specialist ponovno predpiše nov testni par leč, izbiro le-tega pa individualno prilagodi glede na zahteve vašega očesa.

 

Za udobno in varno nošenje kontaktnih leč in zdravje vaših oči priporočamo, da opravljate redne okulistične preglede in kontrole kontaktnih  leč in vida.

 

Copyright © 2014 - 2019, Optika Aleksandra, vse pravice pridržane

Okulistični pregled za kontaktne leče
5 (100%) 1 vote