Korekcijska očala

Poleg ostrega vida nam korekcijska očala pomagajo tudi ob motečem bleščanju (npr. nasproti vozeči avtomobili, delo z računalnikom in pod umetno svetlobo), glavobolih ali škiljenju.

Na vseh lokacijah Optike Aleksandra opravljamo preglede vida ali okulistične preglede.

Izberite svojo lokacijo in se naročite na pregled.

rayban

Nezgodna opcija

Izgubljena, poškodovana ali uničena očala? Do enakih očal po polovični ceni.

S sklenitvijo nezgodne opcije Optike Aleksandra za samo 1.5 eur mesečno (velja za enožariščna očala, cena za večžariščna očala znaša 3.- eur mesečno) v primeru uničenja, izgube ali poškodovanja očal dobite popolnoma enaka očala s 50% samoudeležbo. Premija za drugo leto je za polovico nižja.

 

SPLOŠNI POGOJI:

Nezgodna opcija je na voljo izključno ob naročilu ali prevzemu korekcijskih očal. Nezgodna opcija se lahko sklene za 1 leto ali 2 leti. Podaljšanje po enem letu ni možno. Nezgodna opcija omogoča izključno nakup popolnoma enakih in kompletnih očal kot so navedena po kartoteki, v kateri je hkrati prodana tudi nezgodna opcija. V primeru koriščenja nezgodne opcije so na voljo enaka očala s 50% samoudeležbo. Vsaka nezgodna opcija je na voljo za enkratno koriščenje. S koriščenjem nezgodne opcije se opcija smatra za porabljeno in je ob koriščenju (na dan prevzema novih očal) možno skleniti spet novo z veljavnostjo 1 ali 2 leti. Cena nezgodne opcije je 1.5 eur na mesec z ddv za enožariščna očala in 3.- eur na mesec z ddv za dvo- ali večžariščna očala (bifokal, pisarniška stekla, progresivna stekla) v prvem letu in 0.75 eur oziroma 1.5 eur na mesec v drugem letu.

nezgodna-opcija

Blagovne znamke korekcijskih očal

Na lokacijah Optike Aleksandra si med drugim lahko ogledate kolekcije očal naslednjih renomiranih proizvajalcev: 

Adidas

Ana Hickmann

Arnette

Betty Barclay

Calvin Klein

Carrera

Chloe

Cosmopolitan

Dolce&Gabbana

Elisabeth Arden

Emporio Armani

Exess

Fossil

Guess

Hugo Boss

Jisco

Just Cavalli

Max&Co.

MaxMara

Michael Kors

Oakley

Polaroid

Police

Ralph Lauren

Ray Ban

Swarovski

Timberland

Tom Tailor

Tommy Hilfiger

Versace

Vogue

ray-ban-vector-logo

Ray Ban

Zaradi velike priljubljenosti in kvalitete znamke Ray Ban boste v vseh naših optikah vedno našli veliko ponudbo Ray Ban sončnih in korekcijskih očal iz zadnje kolekcije. Prijazno vabljeni na ogled in preizkus.

Kako izbrati pravi korekcijski okvir?

Pri izbiri korekcijskega okvirja je pomembno, da ga izbiramo glede na obliko obraza, barvo kože, barvo oči, upošteva se tudi frizura, garderoba, make-up in okoliščine, v katerih bodo korekcijska očala uporabljana.

Vsekakor pa se mora okvir udobno prilegati, uporabnik pa tudi po več urah nošenja z očali dobro počutiti.

macek_krog_splosno_optika_aleksandra_podpis_email

Progresivna očala

Progresivna ali kombinirana očala združujejo v enem steklu več dioptrij.  S tem jih lahko uporabljamo tako za gledanje na daljavo kot za branje, pa tudi za uporabo na sredinski razdalji, npr. ob računalniku, v pisarni, delavnici ali kuhinji. Progresivna očala so vrhunski tehnološki produkt, saj z njimi pridobimo troja očala v enih. Zato je zelo pomemben izbor kvalitetnih progresivnih stekel s čimbolj udobno razporeditvijo vidnih polj in kakovostnimi nanosi proti bleščanju, mehanskim poškodbam in umazaniji.

V Optiki Aleksandra je na voljo več izvedb zadnje generacije progresivnih stekel za različne dioptrije in področja uporabe. Nekatera z večjim poudarkom na pisarniškem in bližinskem delu, druga bolj za dejavnosti na prostem; seveda oboja tudi z opcijo dodatne zatemnitve, UV zaščite, nanosom za lažje čiščenje in vsa z garancijo navajanja.

 

 

Korekcijska očala

 

Korekcijska očala so pripomoček za boljši vid, korekcijo vida ali zaščito oči. Namenjena so slabovidnim ljudem, ki s prostim očesom ne vidijo jasne slike. Korekcijska očala predpiše okulist ali optometrist, ki določi dioptrijo, optik pa predpisana korekcijska očala izdela.

 

Poleg ostrega vida vam korekcijska očala pomagajo tudi ob motečem bleščanju (npr. nasproti vozeči avtomobili, delo pod umetno svetlobo, gledanje televizije), glavobolih ali škiljenju, lahko pa korekcijska očala uporabljate tudi za zaščito oči pri delu z računalnikom.

 

Ker korekcijska očala danes ne služijo več samo samo kot optični pripomoček, ampak za mnoge ljudi predstavljajo tudi del njihove osebnosti, je zelo pomembno, da izberemo prava. Potrebujete korekcijska očala, pa ne veste, kakšna so najbolj ustrezna za vas? Korekcijska očala si pri nas lahko ogledate sami, smo pa veseli, če vam pri tem lahko priskočimo na pomoč. Na vseh lokacijah Optike Aleksandra lahko izbirate med modnimi korekcijskimi očali različnih vrst in materialov, pred nakupom pa lahko pri nas opravite tudi okulistični pregled.

Copyright © 2014 - 2020, Optika Aleksandra, vse pravice pridržane

Korekcijska očala
4.8 (95.17%) 58 votes