fb
080 1331

Kontaktne leče

contact-lenses

Kontaktne leče so pripomoček za korekcijo vida, kateri nadomesti očala. Obstajajo celo okvare očesa, kjer lahko pomagajo le kontaktne leče, korekcijska očala pa ne.

Razvoj kontaktnih leč je v zadnjih letih pripeljal do vedno boljših materialov z večjo vsebnostjo vode, boljšo prepustnostjo za kisik in gladkejšo površino. Zaradi vedno bolj dostopnih cen se večina uporabnikov odloča za uporabo enodnevnih kontaktnih leč. V primerjavi z mesečnimi ali dvotedenskimi kontaktnimi lečami pri enodnevnih ne potrebujemo posodice in tekočine za vzdrževanje, lečo konec dneva zavržemo in naslednji dan vstavimo v oko svežo, popolnoma sterilno novo lečo.

V Optiki Aleksandra priporočamo najnovejšo generacijo enodnevnih kontaktnih leč California Lens, katere združujejo izredno udoben material in eno najugodnejših cen na trgu. Na voljo so tudi dvotedenske kontaktne leče California Lens, prav tako kvalitetne in hkrati najcenejše kontaktne leče v ponudbi Optike Aleksandra.

Vsak uporabnik kontaktnih leč naj bi obvezno imel na voljo tudi korekcijska očala za primer vnetega ali razdraženega očesa.

Zelo pomembno je, da ob uporabi kontaktnih leč redno opravljamo preglede vida, saj so leče kljub vrhunskim materialom tujek v očesu in potrebujejo odgovorno rokovanje in redno kontrolo.

Na trgu je mnogo vrst kontaktnih leče. Najbolj primerne leče za vas se ob upoštevanju dioptrije, vašega očesa in načina življenja določi na pregledu v vseh poslovalnicah Optike Aleksandra.

Copyright © 2014 - 2018, Optika Aleksandra, vse pravice pridržane

Kontaktne leče
5 (100%) 51 votes